FxPro Güvenilir mi? Şikayetler Neler? [2024] - En İyi Aracı Kurum
FxPro Güvenilir mi? Şikayetler Neler? [2024]
8.0/10

FxPro Güvenilir mi? Şikayetler Neler? [2024]

Bu yazımızda FxPro firmasını inceleyeceğiz. Yatırım yapmadan veya yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken konuları anlatacağız. Eğer yatırımdan önce bu yazımızı inceliyorsanız şanslısınız. Çünkü FxPro hakkında yatırımcılarının yaptığı yorumlar pek olumlu sayılmaz. Bu sebeple yatırım yapmadan önce mutlaka iyi bir araştırma yapın. Ayrıca FxPro hakkında topladığımız tüm bilgileri, kullanıcı deneyimlerini ve teknik tüm detayları bu incelememizde bulabileceksiniz. Buradan incelediğimiz tüm firmaları görebilirsiniz.
Hesap Aç
Sorumluluk Reddi
Sorumluluk Reddi Beyanı

Bu platform ( En İyi Aracı Kurum ) FxPro ile gerçekleştirilecek işlemlerin bir tarafı değildir. Bu nedenle, FxPro ile işlem gerçekleştiren kullanıcılar arasındaki herhangi bir anlaşmazlığın platform ile hiçbir ilgisi yoktur. Platform ( En İyi Aracı Kurum ), FxPro ile yapılan işlemlerden kaynaklanan anlaşmazlıkları çözümleme konusunda hiçbir hak ve yükümlülüğe sahip değildir. En İyi Aracı Kurum, herhangi bir tarafa karşı bir fiziksel yükümlülük veya sorumluluk (tazminat da dahil, ancak bununla sınırlı kalmaksızın) üstlenmek zorunda değildir.
FxPro Güvenilir mi? Şikayetler Neler? [2024]
Avantajlar
  • Lisanslı Kurum
  • Uluslararası Bilinirlik
Dezavantajlar
  • Yüksek CFD Ücretleri
  • Sabit Hesap Ücretleri
  • Yüksek Spread
  • Kısıtlı Yatırımcı Desteği

Sizlerden gelen istekler doğrultusunda, incelemeye aldığımız aracı kurumlar arasında bulunan FX Pro ile ilgili merak edilen sorulara cevap vermeye çalıştığım makalemde, FX Pro lisansı var mı?, FX Pro güvenilir mi? FX Pro Şikayetleri Neler? Sorularının cevabını bulabilirsiniz. Son zamanlarda adını duyuran FX Pro aracı kurumuyla ilgili merak ettiğiniz konularda detaylı bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağım. Sözü fazla uzatmadan yazımıza başlayalım.

FxPro Güvenilir mi?

FxPro Güvenilir mi - Yorumlar & Şikayetler [2021]

FX Pro aracı kurumunu incelemeye web siteleri üzerinden başladım. Kuruma ait web sitesini incelemeye aldığımda ise, web sitesinin biraz karışık olduğunu ve İngilizce olarak dizayn edildiğini gördüm. Tabi ki uluslararası piyasalarda hizmet veren aracı kurum özelliği taşıyan FX Pro’nun web sitesinin Türkçe olmasını beklemek biraz saçma olacaktır. Dünya çapında özellikle Avrupa ve Asya tarafındaki ülkelerin dillerinde destek vermesi bir artı olsa da Türkçe dil desteği olmaması ve müşteri temsilcisi, yatırım danışmanı gibi kurum ile direkt olarak bağlantı kuracağınız kişilerin İngilizce konuşması, İngilizce bilmeyen kişiler açısından sorun olacaktır. Bu sebepten Türkiye’de yaşıyorsanız ve İngilizce bilmiyorsanız, FX Pro aracı kurumu size beklentilerinizi karşılayacak hizmeti sağlayamayabilir. Kurum her ne kadar dünya çapında adını duyurmuş başarılı bir aracılık görevi yürütsede, yaşayacağınız herhangi bir sorunda derdinizi anlatmanız ve size gelecek cevapların tatminliği konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Kurumun web sitesinin karışık olduğunu söylemiştim web sitesini, detaylı incelediğimde gerekli bilgilerden olan konum bilgisi, Regülatör bilgileri gibi önemli bilgileri yatırımcıları ile paylaştığını görmekteyim. Zaten birçok dünya markası ve İngiltere futbol takımına sponsor olan bir aracı kurumdan bahsediyoruz. 2006 yılından beri İngiltere merkezli hizmet sağlayan aracı kurum, yatırımcılarına birçok platform üzerinden hizmet veriyor. Bunlar arasında;

Meta Trader 4
Meta Trader 5
FX Pro Trading Platform
FX Pro cTrader

Platformları bulunmakta. Platform açısından bu kadar çeşitliliğin olduğu bir aracı kuruma henüz rastlamadığımı belirtebilirim. Kendilerinin bu işte gerçekten de belirttikleri gibi profesyonel oldukları aşikar.

FxPro Lisanslı mı?

Kuruma ait web sitelerinde, 4 adet Regülatör tarafından denetime tabi tutulduklarının bilgisi verilmiş. Fakat herhangi bir lisans numarası vb. gibi bilgiler ne yazık ki paylaşılmamış.

Bu regülatörler arasında; FCA , CySEC , FSCA , SCB regülatörleri bulunuyor. Bu regülatörlerin kim olduklarına kısaca değinmem gerekirse;

FCA: Mali Davranış Otoritesi (FCA), Birleşik Krallık ‘ta bir mali düzenleme organıdır, ancak Birleşik Krallık Hükümeti’nden bağımsız olarak faaliyet gösterir ve mali hizmetler endüstrisinin üyelerinden ücret alarak finanse edilir. FCA, tüketicilere hizmet sağlayan finansal firmaları düzenler ve Birleşik Krallıktaki finansal piyasaların bütünlüğünü korur.

Hem perakende hem de toptan finansal hizmet firmaları tarafından davranış düzenlemesine odaklanır. Selefi FSA gibi, FCA da garantiyle sınırlı bir şirket olarak yapılandırılmıştır. FCA, finans sektörü için düzenleyici gereklilikleri belirlemek üzere İhtiyati Düzenleme Kurumu ve Finansal Politika Komitesi ile birlikte çalışır. FCA, Birleşik Krallık ekonomisine 2,2 milyon kişiyi istihdam eden ve yıllık vergi gelirine yaklaşık 65,6 milyar sterlin katkıda bulunan yaklaşık 58.000 işletmenin yürütülmesinden sorumlu olan kuruluştur.

CySEC: Daha çok CySEC olarak bilinen Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Kıbrıs’ın mali düzenleme kurumudur. Bir AB üye devleti olarak, CySEC’in finansal düzenlemeleri ve işlemleri Avrupa MiFID mali uyum yasasına uygundur.Önemli sayıda denizaşırı perakende forex brokeri ve ikili opsiyon brokeri CySEC’ten kayıt almıştır.

FSCA: Finansal Sektör Davranış Otoritesi (FSCA), 1 Nisan 2018’de Finansal Hizmetler Kurulu’nun (FSB) yerini alan özel bir piyasa davranış otoritesi haline gelmek üzere 2017 Finansal Sektör Düzenleme Yasası 9 (FSR Yasası) ile kurulmuştur.

FSCA’nın görevi: finansal piyasaların verimliliğini ve bütünlüğünü artırmak; finansal kurumlar tarafından adil müşteri muamelesini desteklemek; finansal eğitim sağlamak ve finansal okuryazarlığı teşvik etmek; ve finansal istikrarın korunmasına yardımcı olmak. FSR Yasası, FSCA’nın yetkisini FSB bankacılığı tarafından denetlenmeyen finansal ürün ve hizmetlerin denetimini içerecek şekilde genişletir; kredi ile ilgili hizmetler; ve döviz alım satımı gibi. Ayrıca, FSB’nin geleneksel uyumluluk odaklı modelinden proaktif, önleyici, risk temelli ve sonuç odaklı bir yaklaşıma geçişi zorunlu kılar.
SCB; 1995 yılında kurulan Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, düzenleyici mükemmellikle ünlü, canlı, rekabetçi bir finansal hizmetler sektörünün büyümesi ve gelişmesi için kararlıdır. Komisyon, Bahamalar’daki yatırım fonlarını, menkul kıymetleri ve sermaye piyasalarını düzenlemek ve denetlemekle sorumludur. Komisyon, yatırımcıları korumak, adil, verimli ve şeffaf piyasaları sürdürmek ve sistemik riski azaltmak için piyasa gözetimi, düzenleyici gözetim, menkul kıymetler yasalarının uygulanması ve yatırımcı eğitim programını kullanır. Komisyon ayrıca 1 Ocak 2008 tarihinde Müfettiş olarak atanmış olan Mali ve Kurumsal Hizmetler Müfettişi olarak da görev yapmaktadır. Bu sıfatla Komisyon, tüm kişilerin Mali ve Kurumsal hizmet sağlayıcıların lisanslanmasını ve düzenlenmesini sağlayan Hizmet Sağlayıcılar Yasası, 2000. Tarafından yetkilendirilmiştir.

FX Pro araç kurumunu denetleyen Regülatörlerin işlevlerini ve bilgilerini sizlerle paylaştıktan sonra, şunu belirtmem de fayda olacağını düşünüyorum. Kurum lisans bilgilerini web sitelerinde paylaşmadığı gibi, denetime tabi tutulduklarını belirttikleri bu Regülatörlerin sitelerinde FxPro aracı kurumunu araştırdığımda herhangi bir bilgiye de ne yazık ki rastlayamadım. Belki ben bulamadım belki farklı bir isim altında lisansa sahiplerdir. En nihayetinde Lisanslı mı? Değil mi? Sorusunun cevabı ne yazık ki belirsizdir.

FxPro Hakkında Şikayetler Neler?

Kurumun İngilizce olarak hizmet verdiğini yukarıdaki yazımda belirtmiştim. Tabi ki bu durum demek değil ki sadece İngiltere’de hizmet veriyorlar. Dünya çapında farklı yerlerde ofisleri bulunan FX Pro, kısıtlı da olsa Türkiye’den de yatırımcıların ilgisini çekiyor. Fakat benim kişisel görüşüm bu gibi Türkçe dil desteği bulunmayan aracı kurumlarda işlem yapmamanız yönünde olacaktır. Yaşayacağınız herhangi bir sorunun çözümü için karşınızda sizi anlayacak birilerinin olması her zaman bir artıdır.

FX Pro aracı kurumunun şikayetlerine baktığımda
Kurum hakkında çok fazla şikayet bulunmadığını bu sebepten ve yukarıda belirttiğim sebeplerden, Türkiye’den yatırımcıların ilgisini çekmekte zorlandığını söyleyebiliriz.

Bu şikayetlerden bazıları ise,

Fxpro Pozisyonumu Kendileri Kapadı



Gibi şikayetlerdir.. Genel olarak baktığımızda önemli konular hakkındaki şikayetler dikkat çekiyor. Para çekimi konusundaki şikayetler ve Pozisyonların kendi kendine kapanmaları hoş konular değil. Yabancı forumlardaki şikayetlerin bir kısmını da incelediğimde, aynı konulardan muzdarip insanların şikayetleri dikkatimi çekti. En kötüsü de kurumun bu şikayetleri çözmek için herhangi bir adım atmaması.

FxPro Güvenilir mi?

Kurum hakkında ki lisans bilgileri ve şikayetleri inceledikten sonra, can alıcı soruyu sorma vakti geldi. Peki Güvenilir mi?

Benim bu konuda ki kişisel fikrim, Yurtdışında yaşayan bir kişiyseniz ve İngilizce biliyor, gerektiği takdirde hakkınızı arayabilecek potansiyelde bir kişiliğiniz varsa, FxPro’nun çok sayıda avantajından yararlanabilirsiniz. Fakat Türkiye’de yaşayan biriyseniz ve İngilizce bilmiyorsanız, istediğiniz kadar hakkınızı arayabilecek potansiyelde biri olun ne yazık ki Coğrafi konum ve dil eksikliği açısından yaşayabileceğiniz herhangi bir sorunda hakkınızı alamayabilirsiniz. Bu sebeplerden dolayı Türkiye’den FX Pro aracı kurumuna yatırım yapılmasını tavsiye etmiyorum. Düşüncelerimi aktardıktan sonra esas konumuza devam edelim.

FX Pro 4 adet Regülatör tarafından denetime tabi tutulduğunu belirtmiş fakat herhangi bir lisans numarası vb. gibi bilgileri bizlerle paylaşmamış. Regülatörlerin sitelerinde de FX Pro ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadım ve bu sebepten dolayı kafamda soru işaretleri oluştu. Lisanssızdır demiyorum fakat Lisanslı olduklarını gösteren de herhangi bir belge ne yazık ki bulunmuyor.

Şirket hakkında yabancı forumlarda birçok şikayet mevcut. Türkiye tarafında kullanıcıların azlığından kaynaklı olsa gerek çok fazla şikayet konusuna rastlamadım. Olanlar da önemli konulardan olan para çekim işlemleri ve platform sorunları ile ilgiliydi.

Bu sebeplerden dolayı FX Pro aracı kurumunu, Türkiye açısından güvensiz, Yurtdışı açısından ise, kısmi güvenli olarak nitelendireceğim. Forex piyasalarına meraklı biriyseniz, Türkiye’ye hizmet veren aracı kurumlardan olan Phase Forex ve GKM Forex gibi adını duyurmuş aracı kurumlar ile çalışmanızı tavsiye edebilirim. Bu kurumların incelemelerine web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

FxPro Sosyal Medya İçerikleri

Kuruma ait sosyal medya hesaplarını incelediğimde ise, bir hayli aktif olduklarını söyleyebilirim. Popüler alanların hemen hepsinde bulunan FX Pro yatırımcılarını bu alanlarda bilgilendirerek, başarılı işler yapıyor diyebiliriz. Fakat Youtube kanalları ne yazık ki bulunmuyor.

FxPro Hesap Türleri & Promosyonlar

FX Pro aracı kurumunun hesap türleri seçeceğiniz platforma göre farklılık gösteriyor.
4 farklı platform olmasından dolayı sizlere 4 farklı hesap türü sunulmakta.
Örnek vermem gerekirse, Meta Trader 5 platformuyla işlem yapmak istiyorsanız o platforma ait hesap türünü seçiyorsunuz.
Kendi işlem platformu olan FxProEdge ve cTrader platformu içinde farklı hesap türleri mevcut. Şunu belirtmemde fayda olacağını düşünüyorum, her hesap türünün kendine göre spread oranları ve farklı stop out seviyeleri var, seçeceğiniz platforma göre bu oranlar farklılık gösteriyor. cTrader platformu için de firmanın lot başına 5 dolar ücret kestiğini belirtelim.

FxPro Hakkında Kendi Görüşlerim

FX Pro aracı kurumu farklı platform seçenekleri ve uluslararası alanda hizmet vermesi ile diğer aracı kurumlardan ayrılan bir takım özelliklere sahip. Türkiye dışında bir ülke de yaşıyorsanız sizi memnun edebilir. Fakat Türkiye’de yaşayan yatırımcılar için, Türkçe dil desteğinin bulunmaması, web sitelerine erişimin VPN ile yapılıyor olması, para çekimlerinin geç ve sorunlu olması gibi olumsuzluklar var. Dünya çapında hizmet veren bir aracı kurumun bu gibi sorunlara çözüm bulamaması, güven açısından Türk yatırımcılarda soru işaretleri oluşturuyor. Türkiye’de yaşıyorsanız Türk yatırımcılara hizmet veren aracı kurumlar ile çalışmanızı tavsiye ederim.

Bugün sizlere merak edilen sorulardan olan FX Pro Güvenilir mi? FX Pro Lisanslı mı? Fx Pro şikayetleri neler? Sorularına cevap vermeye çalıştım. Bir başka aracı kurum incelemesinde görüşmek dileğiyle.

FxPro Lisanslı mı?

Regülatörler arasında; FCA , CySEC , FSCA , SCB regülatörleri bulunuyor.

FxPro Güvenilir mi?

Yurtdışında yaşayan bir kişiyseniz ve İngilizce biliyor, gerektiği takdirde hakkınızı arayabilecek potansiyelde bir kişiliğiniz varsa, FxPro’nun çok sayıda avantajından yararlanabilirsiniz.

FxPro Güvenilir mi? Şikayetler Neler? [2024]Details

Sunduğu Platformlar
Minimum Yatırım
Lisanslar
Para Birimleri
1:200 Kaldıraç
* Minimum 100$ Yatırım
Hesap Aç
Sorumluluk Reddi
Sorumluluk Reddi Beyanı

Bu platform ( En İyi Aracı Kurum ) FxPro ile gerçekleştirilecek işlemlerin bir tarafı değildir. Bu nedenle, FxPro ile işlem gerçekleştiren kullanıcılar arasındaki herhangi bir anlaşmazlığın platform ile hiçbir ilgisi yoktur. Platform ( En İyi Aracı Kurum ), FxPro ile yapılan işlemlerden kaynaklanan anlaşmazlıkları çözümleme konusunda hiçbir hak ve yükümlülüğe sahip değildir. En İyi Aracı Kurum, herhangi bir tarafa karşı bir fiziksel yükümlülük veya sorumluluk (tazminat da dahil, ancak bununla sınırlı kalmaksızın) üstlenmek zorunda değildir.
8.2
Güvenilirlik
8.4
Sunduğu Şartlar
7.8
Bonus & Promosyonlar
7.5
Yatırımcı Desteği
8.0 Genel Puanlama
En Güvenilir 3 Kurum
En Riskli 3 Kurum
FxPro
4,0 rating
8.0/10
En İyi Aracı Kurum
© Copyright2024En İyi Aracı Kurum
Tüm Hakları Saklıdır